Organik Ürün Sektöründe Yeni Fikirler

Organik ürünler son yıllarda sağlık şartlarının bozulmaya başlaması ile beraber büyük ölçüde öne çıktı. Gazete manşetlerinde yer alan sağlıksız besin uyarılarından sonra bu alanda yatırım yapanlar ise büyük kazandı.

Sadece Meyve Sebze Değil

Organik ürün demek sadece meyve ve sebze demek değil; yumurta, yetiştiricilikte kullanılan gübre, tohum ve benzeri birçok husus için organik olma şartı artık çok aranıyor. Bu alanda en yenilikçi iki fikir ise solucan gübresi ve kültür mantarı. Eğer organik ürün bayilikleri ile ilgili olarak şöyle basitçe bir araştırma yapacak olursanız, kendi ortamınızda yetiştiricilik yapmanız için gerekli ekipman ve malzemeleri size sağlayan firmalara ulaşabilirsiniz ve hızlı bir şekilde yatırımınızın karşılığını almaya başlayabilirsiniz.

Kültür Mantarı İle Harika Bir Başlangıç Yapın

Eğer en basitinden 25 metrekarelik bir alanınız varsa yaklaşık olarak 6 bin TL gibi küçük bir yatırım ile kendi kültür mantarı çiftliğinizi kurabilirsiniz. Hızlı ürün veren kültür mantarını hasat ederek hemen satışa çıkarabilir ve hatta bir bağlantı kurarak anlaşmalı ürün satıcısı haline gelebilir, satışınızı da kolaylaştırabilirsiniz. Bugün kültür mantarı fiyatı kilogram başına 15-20 TL arasında değişiyor ve aylık olarak 50 kilogramlık bir üretimle başladığınızda ve elde ettiğiniz gelirle işe yatırım yapmaya devam ettiğinizde 2-3 yıl içerisinde büyük bir sera dahi kurabilecek seviyeye gelebileceğiniz aşikar.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.